EMPERYALİST AMERİKA'NIN İSRÂİL'E GELİŞMİŞ FÜZE SAVUNMA SİSTEMLERİ SAĞLAMA VE PERSONEL GÖNDERME KARARI

 Hamâs'ın geçen yıl İsrâil'e saldırmasından bu yana savaşta ilk kez ABD personeli İsrâil'e konuşlandırılacak.
   Amerika, füze savunma sistemlerini ve personelini İsrail'e konuşlandırarak Ortadoğu'da devam eden çatışmaya daha fazla dahil oldu.
   Pentagon Basın Sekreteri Tümgeneral Pat Ryder, yaptığı açıklamada, Başkan Joe Biden'ın Savunma Bakanı Lloyd James Austin’e, İsrâil'e Terminal Yüksek İrtifa Saha Savunması/THAAD                           (Terminal High Altitude Area Defense)* sistemi ve personelinin sağlanması yönünde talimat verdiğini söyledi.
   Bu sistem balistik füzeleri vurabilecek kapasitededir. İsrâil'e füze sistemi tedarik etme kararı, İran'ın 1 Ekim'de İsrâil'e balistik füze fırlatmasının ardından alındı.
   İran bu eylemi Hizbullah lideri Seyyid Hasen Nasrallâh'ın Beyrût'ta İsrâil saldırısında ölmesinin ardından yapmıştı. İsrâil ise Tahran'a tepki vermeye hazırlanıyor.
   Pazar günü yani DÜN, savunma sisteminin sağlanması kararına ilişkin sorulan bir soruya cevap veren Başkan Biden, Pentagon'a bu emrin "İSRÂİL'İN SAVUNMASI" için verildiğini söyledi.
                Amerika, Orta Doğudaki PEYKİ olan İsrâil'e en fazla silahı sağlıyor. Pentagon'a göre THAAD'ın tedariki kendi GÜDÜMÜNDEKİ İsrâil'in, füzelere karşı SAVUNMA SİSTEMİNİ daha da güçlendirecek.

                İsrâil Savunma Bakanı terörist Yoav Galant, İsrâil'in İran'a karşı "ÖLDÜRÜCÜ, HEDEFLİ ve ANİ" eylemde bulunacağı konusunda yine UYARI yaptı.
   Peki İsrâil ne zaman ve hangi yoğunlukta saldıracak? Bu konuda herhangi bir bilgi çıkmadı.

                İran Dışişleri Bakanı Seyyid Abbâs Arakçî de dün yaptığı açıklamada, “İRAN'ın KENDİ ÇIKARLARI ve HALKININ KORUNMASI İÇİN HERHANGİ BİR KIRMIZI ÇİZGİYİ UMURSAMAYACAĞINI” söyledi.
    Arakçî'nin bu açıklaması, İran'ın İsrâil'in hiçbir saldırısına sessiz kalmayacağını ve karşılık vereceğini gösteriyor.
          ----
               *THAAD sistemi balistik füzeleri düşürmek için kullanılıyor. Bu sistemle mühimmat bulunmaz ve saldırı yapılamaz.
   Kamyona monte edilen her THAAD bataryası aynı anda sekiz füzeyi ateşleyebilir. Kısa ve orta menzilli balistik füzelerdir.
   Terminal safhasında (iniş veya yeniden giriş) vurmak için tasarlanmış bir Amerikan anti-balistik füze savunma sistemidir.
   Çağımızın En Büyük İşgalcisi Olan Amerikan GÜDÜMÜNDEKİ İsrâil'in, Demir Kubbe ve Diğer Füze Savunma Sistemleri de Var.