Mardin’de Coffee JIN Açıldı

Mardin Büyükşehir Belediyesi, kadınların kamusal alana katılımlarını desteklemek, kadınların sosyal yaşamlarına katkıda bulunmak amacıyla harekete geçerek çalışmalarını tamamladığı Coffee JIN’ın açılışını gerçekleştirdi. Tamamen kadın çalışanlardan oluşan kadın renginin ve emeğinin ön plana çıkarıldığı Coffee JIN, modern ve tarihi dokuyu bir araya getirerek sıcak bir atmosferde kadın misafirlerini ağırlayacak.  
Açılış programına, Mardin Büyükşehir Belediye Eş Başkanı Devrim Demir, Genel Sekreter Mehmet Raci Bilici, Genel Sekreter Yardımcıları, DEM Parti Mardin Milletvekilleri Beritan Güneş Altın ve Saliha Aydeniz, Artuklu Belediyesi Eş Başkanı Münevver Ölker, KENT A.Ş Genel Müdürü Ali Kahraman, Daire Başkanları, Büyükşehir Belediyesi meclis üyeleri, STK ve siyasi parti temsilcileri ve çok sayıda kadın katıldı. 
Eş Başkan Devrim Demir, açılışta yaptığı konuşmada, Coffee JIN’ın açılışına katılım sağlayan yurttaşlara teşekkür etti. 
Coffee JIN’ı açmanın sevincini katılıcılarla paylaştıklarını kaydeden Eş Başkan Demir, “Coffee JIN tamamen kadınların çalıştığı bir kadın istihdam alanıdır. Bizler toplumcu belediyecilik modelini geliştirirken, kadın istihdamını arttırmayı, kadın emeğini görünür kılmayı ve kadının sosyal hayata katılımını desteklemeyi önemsiyoruz. Bu nedenle attığımız ve atacağımız her bir adımda kadın odaklı belediyeciliği esas alacağımızı belirtmek isterim.” dedi. 
Eş Başkan Demir, konuşmasını şöyle tamamladı: “Coffee JIN tıpkı halk lokantaları gibi yurttaşın kaliteli ve ekonomik kahveye erişimini sağlayacak. Kaliteden ödün vermeden yurttaşın bütçesine uygun hizmet üretmeye devam edeceğiz. Coffee JIN başta kadınlara, Mardinlilere ve kentimizi ziyarete gelen tüm misafirlerimize hayırlı olsun.”
Konuşmaların ardından Eş Başkan Devrim Demir, Kadın ve Aile Hizmetleri Daire Başkanı Mehtap Çınar, DEM Parti Mardin Milletvekili Saliha Aydeniz ve Beritan Güneş Altın, Artuklu Belediyesi Eş Başkanı Münevver Ölker’in katılımlarıyla açılış kurdelesi kesildi. Daha sonra Eş Başkan Demir, Coffee JIN’ı gezerek çalışmalar hakkında yetkililerden bilgi aldı, kadınlarla sohbet etti. Açılış programı, MA Müzik ekibinin mini konseri ile sona erdi. 
Coffee JIN, tarihi Artuklu ilçesi Birinci Cadde üzeri Mardin Müzesi yakında bulunmakta. Haftanın 7 günü saat 09.00-21.00 saatleri arasında kadınlara hizmet verecek. Taşların ilmek ilmek işlendiği, tarihin adım adım takip edildiği, yapısı ve dokusuyla insanı zaman süzgecinden geçiren, hoş ve samimi sohbetlerin durağı Coffee JIN’a tüm kadınları bekleriz.