MAÜ’nün Ev Sahipliği Yaptığı Sosyal Arabuluculuk Çalıştayı Tamamlandı
Mardin Artuklu Üniversitesi, Anadolu Üniversitesi, Kamu Denetçiliği Kurumu, Burdur İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve ODTÜ MEBİVA’nın iş birliğinde düzenlenen ve Erasmus+ KA154 Programı kapsamında Avrupa Birliği tarafından finanse edilen çalıştay öğrencilerden büyük ilgi gördü.
Sosyal Arabuluculuk Kavramlarını öğrencilere açıklayarak açış konuşmaları yapan MAÜ Anlaşmazlık Çözümü ve Birlikte Yaşama Kültürü Uygulama ve Araştırma Merkezi koordinatörü Öğr. Gör. Süleyman Engin, Üniversitelerde Sosyal arabuluculuk konusunda farkındalık oluşturulması bakımından çalıştayın önemine vurgu yaptı.
Mardin Artuklu Üniversitesi ev sahipliğinde düzenlenen ve toplumun sosyal gidişatının çözümü için arabuluculuğun önemine dikkat çekmeyi ve genç bireyleri bu konuda bilinçlendirmeyi amaçlayan çalıştay ’da, Av. Ömer İpek, Av. Mehmet İmrak, "Özel Ve Kamusal Alanda Arabuluculuk ve Arabuluculuk Örnekleri" konusunda, MAÜ Uzman Arabulucularından Seher Tekin ve Mahir Savuncu “Uyuşmazlıklarda Alternatif Çözüm Yöntemleri, Arabuluculuk Çeşitleri ve Sosyal Arabuluculuk” konularında, Mardin İl Ticaret Müdürü Mustafa Aydın “Sosyal Arabuluculuk olarak Kanaat Önderleri” konusunda sunumlar gerçekleştirdi.
Dört gün süren çalıştayın, MAÜ Anlaşmazlık Çözümü ve Birlikte Yaşama Kültürü Uygulama ve Araştırma Merkezi liderliğinde; teorik eğitimler, grup çalışmaları, uzman panelleri ve saha araştırmaları gibi geniş kapsamlı etkinlikler düzenlendi. Programa katılan öğrenciler çeşitli teorik eğitimlerin yanı sıra, Avrupa Birliği'nin vatandaşlık değerlerini tanıma, dijital okuryazarlık becerilerini geliştirme ve sosyal sorunlara çözüm odaklı bir bakış açısı kazanma imkânı yakaladılar.
Çalıştay sonunda Projeye kayıt yapan ve eğitim programlarını tamamlayan katılımcılara, Youthpass sertifikası verildi. Bu önemli sertifika ile öğrencilerin "Sosyal Arabulucu Gönüllüsü" olarak toplumda aktif rol üstlenebilme fırsatı yakalayabilecekleri bildirildi.