Mazıdağı'nda Dem Partisi adayı kazandı!

2024 yerel seçimlerinde Mazıdağı için 98 sandıkta 22 bin 533 seçmen bulunuyor. DEM Parti Başkan adayı Hamdin Demir ve Kudret Uçuk en fazla oyu alarak belediye seçimlerini kazandı.

Seçilen Kudret Uçuk Kimdir?

1990 yılında Mazıdağı'na bağlı Konur köyünde doğmuştur. İlk ve Orta öğrenimini Kızıltepe İlçesinde tamamlamıştır. 2006 yılındandan bu yana Mezopotamya Kültür Merkezi'nde (MKM) Sanatsal ve kültürel çalışmalar yapmıştır. Kültürel ve sanatsal çalışmaların yanı sıra bağlama eğitmenliği, çocuk koro çalışmaları yürütmüş, çeşitli ilçelerde köylerde mahallelerde ders niteliğinde atölyeler açmıştır. Halen de Koma Denge Jinên Azad’ın Solistliğini yapmaktadır. 2006 yılından bu yana kültür ve sanatsal çalışmalarda aktif rol almıştır. Asıl mesleği sanatçı olan Uçuk, lise mezunu, bekar ve Kızıltepe İlçe’sinde yaşamaktadır.

BÜYÜKŞEHİRDE SON DURUM

2024 Mardin yerel seçimleri kapsamında halk, belediye başkanını seçmek için sandığa giderken büyükşehir ile birlikte 10 ilçenin belediye başkanı da belirledi.

31 Mart 2024 Mardin Büyükşehir Belediye Başkanlığı için Abdulkadir Kerimoğlu DEVA Partisinden, Abdulkadir Turan DP'den, Abdullah Erin AK Parti'den, Abdurrahman Uncu bağımsız olarak, Ahmet Kara Millet Partisinden, Ahmet Türk DEM Partisinden, Arzen Aras Güler BTP'den, Hakan Kazan TKH'dan Hasan Erçelebi DSP'den, İbrahim Atmaca Yeniden Refah Partisinden, İsmail Çevik HÜDA PAR'dan, Kadir Gökçen Zafer Partisinden Mehmet Ali Kılıç Saadet Partisinden,  Mehmet Fidan Milli Yol  Partisinden, Mehrali Yücedağ HKP'dan, Ömer Durak CHP'den, Selman Deniz HAK-PAR'dan, Süleyman Akar İyi Parti'den Yasin Özdemir YTP'den ve Zeynettin Bozan Vatan Partisinden aday olmuşlardı. 

2024 Mardin yerel seçim sonuçları sandıkların açılmasıyla belirlenirken, kullanılan toplam oy sonucuna göre partilerin belediye başkan adaylarının oy oranları belli oldu. Yüksek Seçim Kuruluna göre açılan sandıklar sonucunda resmi veriler açıklandı. Açılan Sandık Oranı %23,88 Açılan Sandık 485 Toplam Sandık 2.031 Toplam Seçmen 555.072 Kullanılan Oy 77.959