Midyat İlçesinde Çocuk Atölyesi Etkinliği Düzenlendi
Mardin Büyükşehir Belediyesi Sosyal Hizmetler Daire Başkanlığı ile kültürel ve sanatsal projeler, çocuk atölyeleri, müzikal çalışmalar gerçekleştiren "Gerok Ma Ekibi" iş birliğinde Midyat ilçesi Budaklı Mahallesinde çocuk atölyesi etkinliği düzenledi.
Etkinliğe Eş Başkan Devrim Demir, Daire Başkanları, vatandaşlar ile çocuklar katıldı.
Çocuklar, Gerok Ma ekibinin katkıları ile mahalle meydanında yere serilen 3 büyük bez parçasını istedikleri renkte istedikleri şekilde boyayarak eğlendi. Çocuklar özgürce boyamanın keyfini çıkardı. Daha sonra ekip tarafından çocuklara kısa bir müzik enstrüman eğitimi verildi. Eğitimi alan çocuklar bir araya gelerek müzik aletlerini çalarak hoş vakit geçirdiler. Çember oluşturan çocuklar, seslendirilen Kürtçe şarkılar eşliğinde halay çekip eğlendiler.
Eş Başkan Demir, etkinliğin ardından Mahalle Sakinleri ile bir araya gelerek sohbet etti, öneri ve beklentilerini dinleyerek not aldı. Eş Başkan Demir ziyaretinden memnun olduklarını dile getiren Mahalle Sakinleri, Mardin Büyükşehir Belediyesi ile Gerok Ma ekibinin yapmış olduğu etkinlikten dolayı teşekkür etti.
Eş Başkan Demir, burada yaptığı konuşmada, Gerok Ma ekibine teşekkür ederek yıllardır Kürt sanat ve kültürü için büyük emek sarf ettiklerini aktardı.
Kürt kültürü için bir adım atan herkesin kendileri için değerli olduğunu vurgulayan Eş Başkan Demir,
“Çünkü kültür ve sanat çok önemlidir. Bir toplumu toplum yapan, bir ulusu ulus yapan dili ve kültürüdür. Onun için dil ve sanat adına çalışan herkesin emeği bizler için çok değerlidir. Son yıllarda doğrusu yüz yıllardır hepinizin de gördüğü gibi dilimiz, kültürümüz ve kimliğimize yönelik asimilasyon ve soykırım politikası yürütülmektedir. Sistem, bizleri aslımızdan uzaklaştırmak için elinden gelen her şeyi yapmaktadır.” dedi.
-“Kürtçe’ye karşı tahammülsüzlük en yüksek seviyede”
Son zamanlarda Kürtçe karşı ortaya konan yasakçı zihniyete de değinen Eş Başkan Demir, konuşmasını şöyle tamamladı: “Son günlerde de iki Kürtçe kelime üzerinden bu tahammülsüzlük en yüksek seviyeye ulaşmıştır. Bu sistemin iki Kürtçe kelimeden ne kadar korktuğunu görüyoruz. İki Kürtçe kelime halkın gözüne görünmesin diye her gün saldırıyorlar. Toplum olarak çocuklarımıza özgür bir gelecek bırakmak için bizlere çok büyük sorumluluklar düşmektedir. Bizim de bu sorumluluklara göre davranmamız gerekiyor. Onun için de kültürümüz, kimliğimiz ve dilimiz için her zaman bilinçli davranmamız gerekmektedir. Çünkü bu zihniyet her gün her an beynimizi uyuşturmakta, bizlerin de bu politikalara karşı bilinçli davranıp mücadele etmemiz gerekiyor. Bu duygularla ben de tekrar Budaklı köyüne bu güzel ve samimi karşılama için teşekkür ediyorum. Dilimiz ve kültürümüz adına daha güzel, daha büyük çalışmalar yapmayı umuyorum. Biz bunun için her zaman hazırız.”