Mardin İHH (DAK) Ekibinde Hummalı Çalışma

KIR'ATIM GÜNCEL HABERLER (KIRATIM HABER) - KIR'ATIM GAZETESİ | 16.04.2025 - 14:09, Güncelleme: 16.04.2025 - 14:09
 

Mardin İHH (DAK) Ekibinde Hummalı Çalışma

Mardin İHH İnsani Yardım Derneği Acil Yardım Arama Kurtarma Ekibi’nin Doğada Arama Kurtarma Temel Eğitim Programı 15 kursiyerin katılımıyla gerçekleşti.
Mardin merkez Artuklu İlçesine bağlı Kabala Mahallesi kırsalında bulunan Beyt Bıllo bölgesinde gerçekleşen Doğada Arama Kurtarma Eğitiminin ilk etabına kursiyerlerin yoğun ilgisi dikkatlerden kaçmadı. İHH Arama Kurtarma 4. Bölge Kordinatörü Mesut Baykara  tarafından gerçekleşen eğitimde  verilen eğitim başlıkları şu şekilde: -Doğada arama ve kurtarmaya giriş.  -Yaz şartlarında kampçılık ve kamp malzemeleri.  -Yürüyüş bilgisi ve tekniği.  -Doğada arama ve kurtarma operasyonlarında kullanılan teknik malzemeler.  -Doğada arama ve kurtarmada kullanılan düğümler.  -Tırmanış malzemelerinin kayaya yerleştirilmesi.  -Ana emniyet noktası oluşturma.  -Dinamik ve Statik Emniyet noktalarının oluşturulması.  -İple iniş tekniklerinin gösterimi.  -Tırmanış ile ilgili temel kavramlar.  -Doğada ilkyardım uygulamaları.  -İple iniş uygulamaları.  -Doğa koruma ve çevre bilinci.  -Top-Rope emniyetli tırmanış - Kendini emniyete alma - Emniyetli yan geçiş-İniş.  -Doğada beslenme ve sıvı alımı.  -Yüksekten sedye ile kazazede tahliyesi -Haritalar, Pusulalar ve GPS sistemi -Arazide harita, pusula ve GPS uygulamaları -Uygulama ve yazılı sınav Eğitimin tamamlanmasının ardından açıklamalarda bulunan İHH Arama Kurtarma Mardin Ekip Lideri Mehmet Atlı ülkemizde ve bölgemizde yaşanan afetlere dikkat çekerek, bu gibi eğitimlerin önemine vurgu yaptı.  Atlı, "Ülkemizin ve bölgemizin bulunduğu coğrafi konumu ve yaşanılan afet tecrübelerini göz önünde bulundurarak, afetlere acil ve olağan dışı durumlara daha hızlı ve hazır bir toplum oluşturmak için gönüllülerden oluşan arama kurtarma ekibimizin eğitimlerini devamlı güncel tutmaya çalışıyoruz. Özellikle Ülkemizin bir çok bölgesinde fay hatları mevcut. Buda ülkemizdeki deprem riskini daha da artırıyor. Bunun için en bariz örnek asrın felaketi olan Şubat depremidir. Mardin İHH Arama Kurtarma Ekibi olarak bu riskleri göz önünde bulundurarak eğitimlerimizi aralıksız sürdürüyoruz. Mardin İHH İnsani Yardım Derneği Arama Kurtarma ekibi olarak, Doğada Arama ve Kurtarma Temel Eğitim Programına yoğun katılımla eğitimlerimizi başarılı bir şekilde tamamladık." dedi.
Mardin İHH İnsani Yardım Derneği Acil Yardım Arama Kurtarma Ekibi’nin Doğada Arama Kurtarma Temel Eğitim Programı 15 kursiyerin katılımıyla gerçekleşti.

Mardin merkez Artuklu İlçesine bağlı Kabala Mahallesi kırsalında bulunan Beyt Bıllo bölgesinde gerçekleşen Doğada Arama Kurtarma Eğitiminin ilk etabına kursiyerlerin yoğun ilgisi dikkatlerden kaçmadı.

İHH Arama Kurtarma 4. Bölge Kordinatörü Mesut Baykara  tarafından gerçekleşen eğitimde  verilen eğitim başlıkları şu şekilde:

-Doğada arama ve kurtarmaya giriş. 
-Yaz şartlarında kampçılık ve kamp malzemeleri. 
-Yürüyüş bilgisi ve tekniği. 
-Doğada arama ve kurtarma operasyonlarında kullanılan teknik malzemeler. 
-Doğada arama ve kurtarmada kullanılan düğümler. 
-Tırmanış malzemelerinin kayaya yerleştirilmesi. 
-Ana emniyet noktası oluşturma. 
-Dinamik ve Statik Emniyet noktalarının oluşturulması. 
-İple iniş tekniklerinin gösterimi. 
-Tırmanış ile ilgili temel kavramlar. 
-Doğada ilkyardım uygulamaları. 
-İple iniş uygulamaları. 
-Doğa koruma ve çevre bilinci. 
-Top-Rope emniyetli tırmanış - Kendini emniyete alma - Emniyetli yan geçiş-İniş. 
-Doğada beslenme ve sıvı alımı. 
-Yüksekten sedye ile kazazede tahliyesi
-Haritalar, Pusulalar ve GPS sistemi
-Arazide harita, pusula ve GPS uygulamaları
-Uygulama ve yazılı sınav

Eğitimin tamamlanmasının ardından açıklamalarda bulunan İHH Arama Kurtarma Mardin Ekip Lideri Mehmet Atlı ülkemizde ve bölgemizde yaşanan afetlere dikkat çekerek, bu gibi eğitimlerin önemine vurgu yaptı. 

Atlı, "Ülkemizin ve bölgemizin bulunduğu coğrafi konumu ve yaşanılan afet tecrübelerini göz önünde bulundurarak, afetlere acil ve olağan dışı durumlara daha hızlı ve hazır bir toplum oluşturmak için gönüllülerden oluşan arama kurtarma ekibimizin eğitimlerini devamlı güncel tutmaya çalışıyoruz. Özellikle Ülkemizin bir çok bölgesinde fay hatları mevcut. Buda ülkemizdeki deprem riskini daha da artırıyor. Bunun için en bariz örnek asrın felaketi olan Şubat depremidir. Mardin İHH Arama Kurtarma Ekibi olarak bu riskleri göz önünde bulundurarak eğitimlerimizi aralıksız sürdürüyoruz. Mardin İHH İnsani Yardım Derneği Arama Kurtarma ekibi olarak, Doğada Arama ve Kurtarma Temel Eğitim Programına yoğun katılımla eğitimlerimizi başarılı bir şekilde tamamladık." dedi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.