Bilimsel araştırmalar kesinlik tabiri ile başlarken; ihtimaller, olabilirlikler ve olasılıklar ile varsayımlarla neticelenmekte… Fakat modern bilim, bilimsel yöntemleri kullanarak ve kanıtlayarak tüm bilgi ve savlar hakkında kuşku duymaktadır… Elbette, söyleyen kişinin her sözü illa bilim değildir bunun da bilinmesi lazım… Fakat bu yöntemlerle, insanların korkularını ortadan kaldırıp ve güvenlerini sarsmak yerine, bilimin olması gerektiği yere yani insanların insanlık düzeyine yücelmesini sağlamaya çalışmalıdır...
Mesela sobanın üzerinde yanan bir insanı sobadan indirmediğiniz sürece, sadece sürülecek yanık kremiyle onu yanmaktan kurtarılmayacağı gibi ileride hızlı bir şekilde gelecek ölümden de kurtaramazsınız. Evet, krem kimilerince yardımcı olabilir ama asla ateşten ve gelen ölümden kurtaramaz. İşte yüzyılladıröğrendiğimiz ve öğretilen bilimsel anlayış o ateşin yaktığını görüp ateşten kurtarmaktır insanları. Yoksa krem satmak için ateşi göz ardı etmek değildir öğrenilen ve öğretilen bilim...
Hipokrat yeminine göre Hipokrat şunu dile getirmiştir; insan vücuduna zararlı olan her şeyi insana vermeyi yasaklamış. Fakat bu çağda kemoterapi, radyoterapi ve yan etkileri saymakla bitirilemeyen ilaçlar verilmekte… Peki dermanı zehre çeviren sınır dozaj ise bir çeyrek asırdır neden bu dozlar tutturulamadı... İnsanlar ıstırap içerisinde yaşamlarını devam ettirmekte ve nihayetinde son bulmakta…
Örneğin, genetik birçoğumuzun karıştırdığı bir bilgidir. Genetik özellikler ile genetik hastalıklar birbirinden farklı şeylerdir. Genetiğin mantığı, genetiğin oluşum süreci, hastalıkların sadece genetikle açıklanamayacağı bize şunu gösterir:
- Bir özelliğin genetik olabilmesi için, onun her şeyden önce canlının yaşam şansını arttırması gerekmektedir. Canlının yaşam şansını arttırmayan bir özelliğin genetik olması mümkün değildir. Hastalıklar canlının yaşam şansını arttırmaz tam aksine öldürür.
- Genetik bir özellik ya da hastalık, doğuştan ortaya çıkandır. Kırk yaşında ortaya çıkan bir hastalık genetikle açıklanamaz.
Mesela Yaratılan hiçbir canlıda bir genetik yanlış bulamazsınız. Siz bir kelebeğin yanlış bir yanı olduğunu söyleyebilir misiniz acaba veya bir solucanın yanlış yaratıldığını… Eğer kırk yaşından sonra ortaya çıkan bir kanser varsa, yada başka bir hastalık, yanlışı onun kırk yıllık yaşamında aramak gerekir, genetiğinde değil. Hastalıklarda genetik yanlış aramak, siz ne kadar sayılarla ilişki aramaya kalkarsanız kalkın, ta başından bu düşünce biçimi olarak yanlıştır.