ELEKTİRK
Abdulkadir Ayanoğlu
Köşe Yazarı
Abdulkadir Ayanoğlu
 

YAŞAMIN GİZEMİ-13

 (SUYUN KALİTESİ) Aslında kaliteli su iyi yaşama örnektir. Pakistan'ın güneydoğusunu Hunza Vadisi’nde yaşayan insanlar en uzun ömre sahiptirler çünkü en kaliteli suyu içerler. Suyun miktarı ile beraber kalitesi de çok önemlidir. Suyun biyolojik, kimyasal ve fiziksel enerji zenginliği de diğer bir önem konularıdır. Suyun biyolojik olarak temizliği zararlı bakterilerden, virüslerden ve mantarlardan arındırılmış olmasını gerektirmektedir. Kimyasal temizliği ise zararlı mineraller, ağır metaller, tarım ilaçları, ilaç atıkları ve kimyasal maddelerden arındırılmış olması lazımdır. Maalesef şu anda yetersiz bir temizlikle beraber sadece klor kullanılarak sadece bakterilerden arındırılmaya çalışılmaktadır. Dr. Walker klor hakkında şu tespitte bulunmuştur. Klor vücuttaki hayvansal yağlarla reaksiyona girerek sakızlaşıp kalp krizi riskine sebebiyet verir demiştir. Musluk suyunun klorlu oluşu, borulara giren kirleticiler, boruların plastik oluşu ve suyun taşınımı esnasında borudan kopan parçacıklar ile kimyasal olarak zehirlenmesiyle beraber suyun çıkış yaptığı mahalden ta kullanım mahalline kadar yüksek basınç yani pompa ile taşınımı sağlanırken suyu öldürür. Modern teknoloji su arıtıcıları ile çözüm bulmaya çalışılarak su arıtıcılarının filtreleriyle hem zararlı hem de yararlı mineralleri ve elementleri tasfiye eder. Zaten su arıtıcıları suyu bir anda canlandırırken kısa bir süre içinde suyun ölümü gerçekleşir. Bir anda verilen yüksek enerji bir anda söner gider. Başka alternatif ise suyu kaynatmak ki yine yararlı mineralleri öldürür. En iyi çözüm ise dağ taşları ile suyu güneş ışığı altında belli bir süre bekleterek en iyi hale büründürerek canlandırmaktır. Maalesef halk arasında güneş kanser eder diye bir söz dolaşır. Hâlbuki etseydi yaprakları ederdi en başta. Bilindiği üzere güneşin ışığıyla B12 vitaminini vücut üretir. Özellikle küçük çocukların hem kemiklerini geliştirir hem de sarılığa iyi gelir. Ya suya ne faydası ne olacağı artık anlaşılır... Suyun canlılığını sürdürebilmesi için suyu özellikle cam şişelerde saklamak gerekmektedir…
Ekleme Tarihi: 02 Mayıs 2023 - Salı

YAŞAMIN GİZEMİ-13

 (SUYUN KALİTESİ)

Aslında kaliteli su iyi yaşama örnektir. Pakistan'ın güneydoğusunu Hunza Vadisi’nde yaşayan insanlar en uzun ömre sahiptirler çünkü en kaliteli suyu içerler. Suyun miktarı ile beraber kalitesi de çok önemlidir.

Suyun biyolojik, kimyasal ve fiziksel enerji zenginliği de diğer bir önem konularıdır. Suyun biyolojik olarak temizliği zararlı bakterilerden, virüslerden ve mantarlardan arındırılmış olmasını gerektirmektedir. Kimyasal temizliği ise zararlı mineraller, ağır metaller, tarım ilaçları, ilaç atıkları ve kimyasal maddelerden arındırılmış olması lazımdır.

Maalesef şu anda yetersiz bir temizlikle beraber sadece klor kullanılarak sadece bakterilerden arındırılmaya çalışılmaktadır. Dr. Walker klor hakkında şu tespitte bulunmuştur. Klor vücuttaki hayvansal yağlarla reaksiyona girerek sakızlaşıp kalp krizi riskine sebebiyet verir demiştir.

Musluk suyunun klorlu oluşu, borulara giren kirleticiler, boruların plastik oluşu ve suyun taşınımı esnasında borudan kopan parçacıklar ile kimyasal olarak zehirlenmesiyle beraber suyun çıkış yaptığı mahalden ta kullanım mahalline kadar yüksek basınç yani pompa ile taşınımı sağlanırken suyu öldürür.

Modern teknoloji su arıtıcıları ile çözüm bulmaya çalışılarak su arıtıcılarının filtreleriyle hem zararlı hem de yararlı mineralleri ve elementleri tasfiye eder. Zaten su arıtıcıları suyu bir anda canlandırırken kısa bir süre içinde suyun ölümü gerçekleşir. Bir anda verilen yüksek enerji bir anda söner gider.

Başka alternatif ise suyu kaynatmak ki yine yararlı mineralleri öldürür. En iyi çözüm ise dağ taşları ile suyu güneş ışığı altında belli bir süre bekleterek en iyi hale büründürerek canlandırmaktır.

Maalesef halk arasında güneş kanser eder diye bir söz dolaşır. Hâlbuki etseydi yaprakları ederdi en başta. Bilindiği üzere güneşin ışığıyla B12 vitaminini vücut üretir. Özellikle küçük çocukların hem kemiklerini geliştirir hem de sarılığa iyi gelir. Ya suya ne faydası ne olacağı artık anlaşılır... Suyun canlılığını sürdürebilmesi için suyu özellikle cam şişelerde saklamak gerekmektedir…

Yazıya ifade bırak !
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.