MAÜ, Ekonomide Kadın Gücünü Vurguladı

KIR'ATIM GÜNCEL HABERLER (KIRATIM HABER) - KIR'ATIM GAZETESİ | 20.01.2025 - 12:34, Güncelleme: 20.01.2025 - 12:34
 

MAÜ, Ekonomide Kadın Gücünü Vurguladı

Kadın girişimcilerin ihtiyaç duyduğu bilgi, beceri ve özgüveni kazandırmak ve kadınların girişimcilik serüveninde yeni kapılar açmak amacıyla Mardin Artuklu Üniversitesi Kamu, Özel ve Karma Sektör İş Birliği Koordinatörlüğü (MAÜKÖK), Mardin Artuklu Üniversitesi Nusaybin Neriman ve Celal Özel Meslek Yüksekokulu ve Mardin İş Kadınları Derneği iş birliği ile etkinlik düzenlendi.
Mardin Organize Sanayi Bölgesi Müdürlüğü’nde gerçekleştirilen ve kadın girişimciliğinin ekonomik kalkınmadaki öneminin değerlendirildiği etkinlikte, kadın girişimciler, akademisyenler ve öğrenciler bir araya gelerek yoğun ilgi gösterdi. Kadın girişimciliğinin ekonomiye katkısına vurgu yaparak  açılış konuşmasını yapan Mardin İş Kadınları Derneği Başkanı ve girişimci iş kadını Ruken Turan, “Bugün burada kadın girişimciliğinin ekonomik kalkınmadaki önemini konuşmak ve bu alanda güçlü bir iş birliğinin temellerini atmak için bir araya geldik. Mardin İş Kadınları Derneği ve Mardin Artuklu Üniversitesi ile beraber hayata geçirdiğimiz bu eğitim programı, kadın girişimcilerimizin ihtiyaç duyduğu bilgi, beceri ve özgüveni kazandırmayı amaçlıyor. Burada paylaşılan bilgiler, kadınlarımızın girişimcilik serüveninde yeni kapılar açacaktır. Kadın girişimcilerimizin ekonomiye daha fazla katkı sunduğu bir gelecek inşasında hepimize önemli görevler düşüyor” dedi. Mardin Kadın Girişimci Derneği Başkan Yardımcısı ve Dernek Yönetim Kurulu Üyesi Avukat Özlem Dündar ise kadınların ekonomiye katkısının gerekliliğine değinerek, “Nüfusunun yarısı kadın olan bir ülkede yalnızca erkeklerin üretmesi yetersizdir. Çalışma hayatında kadın yoksa ekonomi de yoktur. Kadın çalıştığında ülke ekonomisi büyür. Kalkınma ve refah düzeyi artar. Ailenin geliri artar, sosyal statüsü yükselir. Tasarruf eden aile zenginleşir, aile içi sorunlar azalır ve toplum gelişir” ifadelerini kullandı. Etkinlikte, “Ekonomik Büyüme ve Kadın Girişimciliği” başlıklı sunum yapan Mardin Artuklu Üniversitesi Nusaybin Neriman ve Celal Özel Meslek Yüksekokulu Müdürü ve MAÜKÖK Koordinatörü Doç. Dr. Ömer Fazıl Emek, kadınların ekonomik büyümedeki önemine dikkat çekerek, Türkiye ve dünyadaki ekonomik problemleri ele alarak çözüm önerileri sundu. Artuklu Üniversitesi’nin “Ahlak, bilgi, üretim” mottosuna vurgu yapan Doç. Dr. Emek, ahlaki değerleri göz ardı etmeden sürdürülebilir kalkınma hedeflediklerini belirtti. Üniversite-sanayi iş birliğinin gerekliliğini vurgulayan Emek, bu iş birliğinin kadın girişimcilerin daha da güçlenmesine olanak sağlayacağını ifade etti. Ayrıca, üniversitenin farklı programlar, projeler ve sosyo-kültürel faaliyetlerle bu süreçte aktif rol alacağının da altını çizdi.
Kadın girişimcilerin ihtiyaç duyduğu bilgi, beceri ve özgüveni kazandırmak ve kadınların girişimcilik serüveninde yeni kapılar açmak amacıyla Mardin Artuklu Üniversitesi Kamu, Özel ve Karma Sektör İş Birliği Koordinatörlüğü (MAÜKÖK), Mardin Artuklu Üniversitesi Nusaybin Neriman ve Celal Özel Meslek Yüksekokulu ve Mardin İş Kadınları Derneği iş birliği ile etkinlik düzenlendi.

Mardin Organize Sanayi Bölgesi Müdürlüğü’nde gerçekleştirilen ve kadın girişimciliğinin ekonomik kalkınmadaki öneminin değerlendirildiği etkinlikte, kadın girişimciler, akademisyenler ve öğrenciler bir araya gelerek yoğun ilgi gösterdi.

Kadın girişimciliğinin ekonomiye katkısına vurgu yaparak  açılış konuşmasını yapan Mardin İş Kadınları Derneği Başkanı ve girişimci iş kadını Ruken Turan,

“Bugün burada kadın girişimciliğinin ekonomik kalkınmadaki önemini konuşmak ve bu alanda güçlü bir iş birliğinin temellerini atmak için bir araya geldik. Mardin İş Kadınları Derneği ve Mardin Artuklu Üniversitesi ile beraber hayata geçirdiğimiz bu eğitim programı, kadın girişimcilerimizin ihtiyaç duyduğu bilgi, beceri ve özgüveni kazandırmayı amaçlıyor. Burada paylaşılan bilgiler, kadınlarımızın girişimcilik serüveninde yeni kapılar açacaktır. Kadın girişimcilerimizin ekonomiye daha fazla katkı sunduğu bir gelecek inşasında hepimize önemli görevler düşüyor” dedi.

Mardin Kadın Girişimci Derneği Başkan Yardımcısı ve Dernek Yönetim Kurulu Üyesi Avukat Özlem Dündar ise kadınların ekonomiye katkısının gerekliliğine değinerek, “Nüfusunun yarısı kadın olan bir ülkede yalnızca erkeklerin üretmesi yetersizdir. Çalışma hayatında kadın yoksa ekonomi de yoktur. Kadın çalıştığında ülke ekonomisi büyür. Kalkınma ve refah düzeyi artar. Ailenin geliri artar, sosyal statüsü yükselir. Tasarruf eden aile zenginleşir, aile içi sorunlar azalır ve toplum gelişir” ifadelerini kullandı.

Etkinlikte, “Ekonomik Büyüme ve Kadın Girişimciliği” başlıklı sunum yapan Mardin Artuklu Üniversitesi Nusaybin Neriman ve Celal Özel Meslek Yüksekokulu Müdürü ve MAÜKÖK Koordinatörü Doç. Dr. Ömer Fazıl Emek, kadınların ekonomik büyümedeki önemine dikkat çekerek, Türkiye ve dünyadaki ekonomik problemleri ele alarak çözüm önerileri sundu.

Artuklu Üniversitesi’nin “Ahlak, bilgi, üretim” mottosuna vurgu yapan Doç. Dr. Emek, ahlaki değerleri göz ardı etmeden sürdürülebilir kalkınma hedeflediklerini belirtti. Üniversite-sanayi iş birliğinin gerekliliğini vurgulayan Emek, bu iş birliğinin kadın girişimcilerin daha da güçlenmesine olanak sağlayacağını ifade etti. Ayrıca, üniversitenin farklı programlar, projeler ve sosyo-kültürel faaliyetlerle bu süreçte aktif rol alacağının da altını çizdi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.